torstai 1. tammikuuta 2009

Tammikuu - Parisuhteen väriympyrä

Kirjoitin tänään valmiiksi Vialliset otteet -lyhytelokuvan kuudennen työversion. Kuvaukset elokuvasta ovat alkaneet. Yksi kohtaus on kuvattu ja lisää kuvataan pian. Ensi-iltapäivä ei vielä ole selvä, mutta selvinnee mahdollisimman pian.

Löysin tänään vanhan muistikirjani (vuosi 2005), josta löytyi kauan etsimäni "parisuhteen väriympyrä". Jos olisin löytänyt sen aiemmin, väriympyrä todennäköisesti olisi tullut esiintymään jotenkin käsikirjoituksen osana käsiteltäessä tekstissä keskeistä epäonnistunutta parisuhdetta päähenkilöiden välillä. Nyt väriympyrä on jäänyt lähinnä henkiseksi taustamateriaaliksi. Ohessa nopea havainnekuva aiheesta:



Parisuhteen väriympyrä siis havainnollistaa värien avulla parisuhteen olomuotoa erilaisten muutettavissa olevien vastakohtaisten voimien summana (Parisuhde on aina ruskea). Pää- ja välivärejä ts. erilaisia tunnetiloja tai olosuhteita sekoittamalla saadaan tulokseksi parisuhde - ruskea.

Kuten oheisen kuvan lähempi tarkastelu osoittaa - parisuhteen väriopin soveltamisessa on vielä useita aukkoja. Kiivainta keskustelua muistan että jo vuosia takaperin herätti se, että Rakkaus on ympyrässä nimetty vihreällä värillä.

Tätä blogia - jos satut lukemaan - saa kommentoida.
Pienikin kommentti motivoi kirjoittajaansa hypermedia-ahdistuksen keskellä.

aineistoa (in Finnish)